Deputatul Andreica, lasat „la vatra” de PD-L


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Falticeni, Romica Andreica, a intrat în „pâine”, dupa ce PSD Suceava a anuntat ca euro-parlamentarul Catalin Nechifor va candida taman pe colegiul unde domnul Andreica se dorea a fi cam singurul candidat care conteaza.

În momentul de fata, daca Nechifor va merge în alegerile generale pe Falticeni, Romica Andreica are o mare problema. Poate chiar mai mare decât ar parea la prima vedere. Si asta pentru ca euro-parlamentarul PSD este cu adevarat un produs al scolii politico-administrative a PSD. Si nu vorbesc de acel PSD în care „dinozaurii” si plecaciunile pâna la podea au fost monezile de schimb cele mai valoroase, ci de acel PSD care vrea reforma partidului pâna în cele mai mici colturi ale tarii. Catalin Nechifor a câstigat, si chiar pe bune, un concurs national desfasurat în rândul tinerilor TSD în vederea desemnarii sale pe listele PSD la alegerile euro-parlamentare din 2007. Stie cinci limbi de circulatie internationala si a dat proba calitatii sale administrativo-politice în fata unui juriu format din mai multi jurnalisti bucuresteni si analisti politici. Deci are stofa de politician. Si stie cu ce se manânca o campanie uninominala.

 Romica Andreica a fost pâna acum un pion pe tabla de sah a PD-L Suceava si de prea multe ori s-a facut de râs în fata presei cu o serie de luari de pozitie, mai ales în campania electorala, care au lasat în urma lui o dâra ce acum îmi este greu sa o definesc. Oricum, numai de lider politic sau macar de politician nu pot spune ca miroase dupa domnul Andreica. Una peste alta, domnia sa a mai fost si subiectul unor incidente mai putin placute pe perioada în care a fost deputat PNL de Suceava.

 Dorinta de a merge mai departe si poate chiar si alte motive bine ascunse deocamdata de ochii presei l-au facut pe Andreica sa traga o carte ce poate fi câstigatoare: a mers pe mâna lui Gheorghe Flutur. Nu a stiut el ca se va „varsa” în PD, dar asta nu mai conteaza acum când Gheorghe Flutur este sef al PD-L Suceava.

Numai ca mantaua liderului PD-L nu-l va putea apara pe deputatul Andreica de atacurile lui Catalin Nechifor. Si fata în fata cu acesta din urma, într-o confruntare de natura politica, tare mi-e ca domnul Andreica va pierde. Si daca va pierde, tare mi-e ca e ultimul an în care mai auziti ceva de domnul Romica Andreica. Deputat. 


Intră acum și în grupul de