Procentul copiilor nevaccinaţi antirujeolic a scăzut semnificativ în judeţul Suceava. Nici un caz nou de rujeolă nu s-a mai înregistrat din luna iunie.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că în judeţul Suceava nu s-au mai înregistrat cazuri de rujeolă din luna iunie subliniind că acest lucru se datorează scăderii semnificative a procentului copiilor nevaccinaţi antirujeolic.

Zorescu a spus că în cursul lunii august au fost vaccinaţi antirujeolic aproximativ 4000 de copii, iar în septembrie 1900 de copii.

Ea a apreciat mobilizarea personalului medico-sanitar din judeţ, precum şi a părinţilor care au înţeles importanţa vaccinării antirujeolice a copiilor lor.

Medicul sucevean a spus că în cursul lunii noiembrie vor fi organizate instruiri cu medicii de familie în privinţa respectării procedurilor privind transportul şi păstrarea în condiţii corespunzătoare a dozelor de vaccin şi a asigurării lanţului de frig la nivelul cabinetelor medicale.

Zorescu a precizat că medicii de familie sunt obligaţi să anunţe DSP Suceava pentru a fi luate măsuri de preluare a dozelor de vaccin în cazul sistării furnizării curentului electric.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de