CJ Suceava vrea parteneriat cu autoritatile din Botosani pentru modernizarea Aeroportului Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, într-o conferinta de presa ca pâna în luna septembrie va trebui gasita solutia de finantare pentru modernizarea aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava, arâtând ca în aceasta perioada se discuta cu mai multi potentiali investitori. Flutur a mentionat ca nu exclude nici posibilitatea obtinerii unui credit în vederea finantarii lucrarilor de modernizare a aeroportului, întrucât potrivit studiului privind dezvoltarea aeroportului sucevean, acesta poate fi rentabil peste sapte ani. „Va trebui înscris într-o activitate atractiva”, a spus seful executivului judetean.

Gheorghe Flutur a precizat ca a avut o întâlnire cu reprezentantii firmei americane AMNYC, cu care CJ Suceava a semnat un protocol de intentie privind dezvoltarea zonei Aeroportului, si care si-au prezentat  strategia în vederea dezvoltarii aeroportului, a Centrului Economic Bucovina si a unui parc industrial în zona.

Pe de alta parte, seful executivului judetean a aratat ca a participat la o întâlnire cu presedintele Camerei de Comert si Industrie din Germania, în legatura cu atragerea de  investitii la aeroport, cât si pe alte teme legate de venirea de investitori germani în judetul Suceava.

Flutur a mai informat ca se va întâlni si cu reprezentanti ai firmei Geiger, care a construit o parte din aeroportul de la Sibiu, aratând ca nu a stabilit înca o solutie finala pentru modernizarea aeroportului. „Ne intereseaza mai multe oferte din mai multe zone, pentru ca interesul este ca în perioada imediat urmatoare sa gasim o formula de modernizare a pistei în primul rând, apoi a instalatiei de balizaj si celelalte anexe si  terminalului la  aeroport”, a spus seful executivului judetean sucevean.

Consiliul Judetean intentioneaza sa realizeze un protocol de colaborare cu autoritatile din judetul Botosani, în vederea finantarii modernizarii Aeroportului Suceava, în conditiile în care acesta deserveste ambele judete. „Am avut discutii cu CJ Botosani si Primaria Botosani pentru gasirea unei formule de parteneriat între Suceava si Botosani la nivelul Consiliilor Judetene si ale primariilor ca principalele beneficiare ale acestui aeroport în perioada urmatoare”, a mai declarat presedintele CJ Suceava.

La Aeroportul Suceava trebuie efectuate investitii de reabilitare si prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj si a cladirii aerogarii.


Intră acum și în grupul de