Scrima : Mihai Covaliu a luat bronzul!

Dupa aurul cucerit în chiar prima zi a Jocurilor Olimpice de judoka Alina Dumitru, România astepta o noua medalie. Si aceasta a venit marti, în ziua poate cea mai neagra a delegatiei noastre de la Beijing.
Începuta prost, cu esecul lui Victor Hanescu si cu cel al echipei masculine de gimnastica, ziua a patra a continuat cât se poate de bine pentru România. Mihai Covaliu a cucerit medalia de bronz în concursul de sabie, dupa o evolutie de-a dreptul fenomenala, care nu ar fi uimit pe nimeni daca ar fi fost încununata cu aur.
Nu a fost însa sa fie, cel poreclit „D’Artagnan” fiind învins în semifinala, desi a avut meciul în mâna.

Cu toate ca a condus pe toata durata întâlnirii, compatriotul nostru s-a vazut în cele din urma învins, scor 15-13, atât de oponentul sau, Nicolas Lopez, dar si de arbitrul bulgar, un anumit Vasil Milenchev, care i-a pus lui Covaliu bete în roate, în special pe final.
Sportivul nostru s-a razbunat însa pe francezi în finala mica, învingându-l pe Julien Pillet cu 15-11. Pacat însa ca acest sport curat a fost patat de un arbitru sud-dunarean si pacat ca Mihai Covaliu nu a fost lasat sa repete performanta de la Sidney, din 2000, când a cucerit aurul.