Jocurile Olimpice, Beijing 2008-08-12


Intră acum și în grupul de

Gimnastica

România, locul sapte în finala pe echipe la masculin

Din pacate, fata aratata de gimnastii români în calificarile de sâmbata a fost adevarata fata a echipei noastre. Dupa ce au dezamagit în prima zi a Jocurilor Olimpice, Dragulescu&Co au continuat marti pe aceeasi linie, neizbutind decât un amarât loc sapte în finala.
Începutul a fost unul optimist, compatriotii nostri fiind lideri în clasamentul intermediar dupa prima rotatie, la sarituri. A urmat însa declinul. Ca si în calificari, calul cu mânere ne-a fost fatidic, dar cele mai multe probleme au fost la bara fixa, unde românii au înregistrat cel mai mic punctaj din cele sase rotatii, doar 43.500.

La final, echipa României a terminat pe locul al saptelea, penultimul, în fata Frantei. China a reusit sa câstige aurul olimpic, reprezentativa tarii organizatoare terminând concursul cu un total de-a dreptul impresionant, 286.125 puncte. Podiumul a fost completat de o alta tara din Asia, Japonia, care a acumulat 278.875 puncte, si SUA, cu 275.850 puncte.
România a obtinut un total de 274.175 puncte: 46.250 (sol), 43.525 (cal cu mânere), 46.375 (inele), 49.300 (sarituri), 45.225 (paralele), 43.500 (bara). De precizat ca la ultima editie a Jocurilor Olimpice, Atena 2004, echipa masculina a tarii noastre a reusit sa cucereasca medalia de argint.

Sunt însa si vesti bune! La individual compus, singurul român care a reusit calificarea este Flavius Koczi, care a ocupat locul 16 în calificari, cu un total de 90,175. Finala este programata pe 14 august. Marian Dragulescu va fi prezent în doua finale pe aparate. La sol, Dragulescu a ocupat locul 2 în calificari, cu nota 15,925, în timp ce la sarituri românul a obtinut cea mai mare nota din calificari 16,762. Un alt reprezentant în finala de la sarituri va fi Flavius Koczi, care, cu nota 16,587, a ocupat locul 5 în calificari. Robert Stanescu va fi prezent în finala de la inele, acesta ocupând locul 8 în calificari cu nota 15,750.

Înot

Ioan Gherghel a ratat finala

Ioan Gherghel a ratat calificarea în finala probei de 200 metri fluture, din cadrul concursului de natatie de la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Sportivul nostru a ocupat ultimul loc în seria a doua din semifinale, cu timpul de un minut, 56 secunde si 57 sutimi.
Seria în care a evoluat Gherghel a fost câstigata de americanul Michael Phelps, cu 1:53.70.

Înot

Norbert Trandafir a ratat semifinala la 100 m liber

Sportivul român Norbert Trandafir a ratat, marti, calificarea în semifinalele probei de 100 de metri liber natatie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.
Trandafir, care a terminat pe locul sapte cea de-a patra serie de calificare, a fost cronometrat cu timpul de 50 de secunde si 74 de sutimi.
Ultimul sportiv calificat a fost suedezul Jonas Persson, cu timpul de 48 de secunde si 51 de secunde.

Scrima

Rares Dumitrescu a ratat calificarea în sferturi la sabie

Rares Dumitrescu a fost învins de francezul Julien Pillet, scor 15-13, în optimile probei de sabie. În saisprezecimi, românul trecuse de Mamdoi Keita, cu scor de 15-7.

 

Lupte greco-romane

Eusebiu Diaconu a ratat calificarea în sferturi

Eusebiu Diaconu, ajuns în cadrul optimilor de finala la lupte greco-romane, a fost învins de azerul Vitaly Rahimov la categoria 60 de kilograme dupa ce trecuse, în primul tur, de egipteanul Ashraf Elgharably.

Cel de-al doilea român prezent în optimi de finala la lupte greco-romane, categoria 55 de kilograme, Virgil Munteanu a fost învins de americanul Spenser Mango.

Tenis

Victor Hanescu a fost eliminat în turul II

Tenismenul român Victor Hanescu a fost învins marti de francezul Gael Monfils, scor 6-4, 7-6, într-un meci din turul secund al turneului olimpic de tenis, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Victor Hanescu trecuse în primul tur de italianul Simone Bolelli, scor 7-6, 3-6, 6-4, devenind astfel primul român care a acces în  al doilea tur la simplu.
Aceasta este cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice pentru Hanescu, el fiind prezent si la Atena în 2004.
Singura reprezentanta în tenisul feminin pentru România, Sorana Cârstea, a fost eliminata în mansa inaugurala de Shahar Peer (Israel), care s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-0. Cei doi sportivi au revenit deja în tara.

Înot

Michael Phelps, la al treilea aur

Michael Phelps este de neoprit. Înotatorul american a câstigat a treia medalie de aur la Olimpiada din acest an, în proba de 200 de metri liber, doborându-si înca o data recordul mondial.
Dupa ce a câstigat aurul la 400 de metri mixt si la 400 de metri în echipa, Phelps si-a trecut în palmares si aurul la 200 de metri liber, cu timpul de 1:42.96, batând recordul de anul trecut, 1:43.86.
Michael Phelps a intrat în elita Jocurilor Olimpice, fiind al patrulea barbat care reuseste sa ajunga la noua medalii de aur, la fel ca si Carl Lewis, Mark Spitz si Paavo Nurmi. Coreeanul Taehwan Park s-a ales cu medalia de argint, cu timpul de 1:44.85, în timp ce un alt american a luat bronzul, Peter Vaderkaay, cu timpul de 1:45.14.


Intră acum și în grupul de