Fotbal, Liga Campionilor : La un pas de grupe


Intră acum și în grupul de

Galatasaray Istanbul – Steaua Bucuresti, miercuri, ora 21.15, Stadion “Ali Sami Yen” (Antena 1)
În aceasta seara, cu începere de la ora 21.15,  Steaua lui Lacatus va disputa prima mansa a dublei cu Galatasaray Istanbul, partida contând pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor.
Gheorghe Hagi, jucatorul care a facut istorie la Galatasaray, le-a reamintit stelistilor ca suporterii  turci sunt fanatici si nu concep ca Galata sa nu ajunga în Liga Campionilor, mai ales ca, în ultimii ani, Fenerbahce a reprezentat Turcia în Europa, iar rivalitatea dintre cele doua grupari e binecunoscuta.
Tehnicianul Michael Skibbe a avut, recent, o întrevedere cu oficialii clubului Galatasaray, care l-au avertizat ca echipa din Istanbul, care a obtinut rezultate nesatisfacatoare în meciurile de pregatire, trebuie sa îsi revina înaintea întâlnirii cu Steaua. “Trebuie sa trecem de Steaua, altfel am putea rata un câstig de aproximativ 15 milioane de euro”, i-au spus tehnicianului oficialii gruparii de pe malul Bosforului. Asadar, miza este uriasa, iar suporterii s-au saturat sa-i vada pe rivalii de la Fenerbahce si Besiktas în prim planul Ligii Campionilor. În plus, Cim Bom Bom are de luat o revansa în fata Stelei, dupa ce acestia i-a eliminat în semifinalele CCE din editia 1988-1989, 4-0 în Ghencea si 1-1 la Izmir.

Cotidianul Fotomac scrie ca, înaintea întâlnirii cu Steaua, Galatasaray are cele mai mari probleme în atac, pentru postul de atacant având o singura varianta: Shabani Nonda, fotbalist la care Skibbe se gândea sa renunte. Galata a marcat doar 5 goluri în 7 amicale disputate contra unor adversari modesti. Mult prea putin pentru o echipa care l-a îndepartat pe Hakan Sukur, iar dupa amicalul cu Bursaspor l-a pierdut si pe Umit Karan, accidentat. Singurul pericol poate veni de la Nonda, cel mai bun atacant al trupei lui Skibbe în pregatiri.
Michael Skibbe se confrunta cu serioase probleme de lot înaintea “dublei” cu Steaua. Antrenorul Cim-Bom nu va putea conta pe trei piese de baza. Este vorba de mijlocasul defensiv Tobias Linderoth, de brazilianul Lincoln si de nou-venitul Harry Kewell, care vor absenta sigur în ambele confruntari cu ros-albastrii.
Steaua are ca principal obiectiv în acest sezon calificarea în grupele Champions League, apoi câstigarea campionatului. CFR Cluj este deja în grupele Ligii, asa ca Steaua îsi doreste sa continue în aceasta competitie, unde a fost prezenta în ultimele doua sezoane. Meciul cu Galatasaray le poate aduce stelistilor prime foarte mari pentru o calificare în Champions League. Stelistii vor primi 150.000 euro de jucator daca vor rece de gruparea turca.

Marius Lacatus are la dispozitie 5 fundasi centrali pentru meciul de la Istanbul (Radoi, Goian, Ghionea, Rada, Baciu). Cu toate ca la Iasi a folosit 3 dintre ei, trimitându-l pe Radoi ca mijlocas la închidere, pentru partida de la Istanbul,  “Fiara” este tentata sa-si recheme capitanul în defensiva. Decizia de a-l folosi pe capitan tot ca stoper e determinata si de faptul ca de acolo poate coordona mult mai bine sistemul defensiv.
Szekely si-a luat adio nu numai de la meciul tur, azi, ci si de la retur. A suferit o entorsa de gradul trei la glezna dreapta si sâmbata dimineata i-a fost pus în ghips piciorul drept. Va putea reveni pe teren dupa prima saptamâna din septembrie, urmând sa absenteze si la alte 4 etape de campionat. Nici Plesan nu va putea juca astazi.
Jucatorul de care se leaga toate sperantele lui Gigi Becali, dar si ale fanilor pentru o evolutie buna, Juan Carlos Toja, este foarte probabil sa evolueze în premiera pentru Steaua.
Meciul va fi arbitrat de Laurent Duhamel (Franta), ajutat la cele doua margini de conationalii Stephane Duhamel si Laurent Ugo.


Intră acum și în grupul de