Flutur participă la dezbaterea organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană la București unde va susține nevoia susținerii orașelor secundare care să devină motoare ale economiei naționale

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa în data de 7 noiembrie la dezbaterea Poli regionali – sursă a dinamismului economic,  organizată la București de Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK Romania).

Elementele centrale ale dezbaterii sunt dezvoltarea urbană și performanța orașelor românești, iar președintele CJ Suceava va prezenta experiența practică în domeniu, cu referite la județul Suceava și Regiunea de Nord-Est.

În ciuda faptului că sunt orașe românești care au cunoscut o creștere rapidă, este nevoie să facem mai mult în ceea ce privește orașele secundare, consideră Gheorghe Flutur.

El a spus că în fiecare țară din UE, performanța economiei naționale urmează foarte îndeaproape performanța orașelor secundare, indiferent de performanța orașelor capitală.

Potrivit acestuia, o economie națională puternică are nevoie de orașe secundare puternice, care să devină motoare de bază ale economiei și că este nevoie de politici publice integrate, de la infrastructură metropolitană, la investiții în calitatea vieții, la un program de investiții național.

 

„Vom discuta, împreună cu reprezentanții Băncii Mondiale, despre Poli regionali ca sursă a dinamismului economic românesc, despre dezvoltarea urbană și performanța orașelor românești.Voi pune în discuție necesitatea promovării unor proiecte privind dezvoltarea echilibrată a regiunilor, să vedem ce pot face orașele, inclusiv cele mici pentru a se dezvolta, pentru a contribui la dezvoltarea zonelor rurale învecinate, pentru a contribui la creșterea calității vieții, pentru a fi mai atractive pentru investitori”, a spus Flutur.

loading...