Un incendiu violent provocat de aparatele electrocasnice din bucătărie a distrus un restaurant, un magazin mixt şi o locuință, în comuna Vama


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a cuprins, vineri dimineața, un restaurant, un magazin mixt şi acoperişul unei case de locuit din comuna Vama.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat vineri, la ora 04:04, la fața locului intervenind militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frasin şi Vatra Moldoviţei, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea echipajelor, ardeau o clădire corp comun, ce îngloba un restaurant şi un magazin mixt, precum şi acoperişul unei case de locuit (P+1) din imediata apropiere, cu pericol de propagare la vecinătăţi”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars bucătăria restaurantului pe aproximativ 25 mp, sala de mese pe 100 mp, plafonul din lemn pe 160 mp, acoperişul clădirii pe 250 mp, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, materiale textile, electrocasnice şi aparate de gătit.

De asemenea, s-au degradat pereţii clădirii, instalaţia electrică, aparatură electrocasnică, tâmplărie din PVC, veselă, mobilier şi marfă din magazinul mixt, acoperişul şi plafonul unei anexe pe 25 mp, 4 lăzi frigorifice şi 6 vitrine frigorifice pentru băuturi.

Totodată, la casa de locuit au ars acoperişul pe 100 mp şi plafonul pe 50 mp și s-au degradat pereţii şi tavanul etajului, elemente de tâmplărie din PVC, instalaţia electrică a etajului, electrocasnice, mobilier, materiale textile şi o parte din faţada locuinţei.

„Incendiul a izbucnit din bucătăria restaurantului, iar cauza probabilă este efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat anexele clădirii, precum şi parterul casei de locuit şi anexele gospodăreşti”, a mai spus plt. adj. Alin Găleată.

Incendiul a fost lichidat de pompieri după mai bine de șase ore.

FOTO/VIDEO: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de