Un incendiu violent provocat de aparatele electrocasnice din bucătărie a distrus un restaurant, un magazin mixt şi o locuință, în comuna Vama

Un incendiu violent a cuprins, vineri dimineața, un restaurant, un magazin mixt şi acoperişul unei case de locuit din comuna Vama.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat vineri, la ora 04:04, la fața locului intervenind militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frasin şi Vatra Moldoviţei, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea echipajelor, ardeau o clădire corp comun, ce îngloba un restaurant şi un magazin mixt, precum şi acoperişul unei case de locuit (P+1) din imediata apropiere, cu pericol de propagare la vecinătăţi”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars bucătăria restaurantului pe aproximativ 25 mp, sala de mese pe 100 mp, plafonul din lemn pe 160 mp, acoperişul clădirii pe 250 mp, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, materiale textile, electrocasnice şi aparate de gătit.

De asemenea, s-au degradat pereţii clădirii, instalaţia electrică, aparatură electrocasnică, tâmplărie din PVC, ves