Municipiul Suceava a câștigat premiul de Excelență în Educație la Gala Asociației Municipiilor din România
Municipiul Suceava a fost premiat, luni seara, la Gala Asociației Municipiilor din România, pentru modul în care administrația locală se ocupă de sectorul educație.

Primarul Ion Lungu a primit, în cadrul Galei, premiul de Excelență în educație.

Municipiul Suceava a alocat în ultimii ani sume consistente pentru investiții în unitățile școlare, de la grădinițe la colegii.

Municipiul Suceava, a avut cele mai multe nominalizări, la categoriile Excelență în educație , Excelență în transport public, Excelență în iluminat public și Excelență în promovarea turismului.

„Am luat premiul de excelență la secțiunea “Excelență în educație”. Este o recunoaștere a eforturilor municipalității în domeniul educației, bugetul învățământului fiind cel mai mare capitol bugetar, raportat la bugetul general al municipalității.
Mulțumesc echipei de conducere din primărie şi consilierilor locali pentru obținerea acestui premiu.
Acest premiu ne obligă să acordăm în continuare sprijin învățământului sucevean, deoarece tinerii reprezintă viitorul acestei națiuni, iar viitorul depinde de educația lor”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pe lângă municipiul Suceava au mai fost premiate în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, pentru Excelența în sănătate – Municipiul Craiova, pentru Excelență în transport public – Municipiul Alba Iulia, Excelență în iluminat public – Municipiul Brăila, Excelență în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu, Excelență în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu-Mare, Excelență în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui, Excelență în promovarea turismului- Municipiul Sibiu, Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj- Napoca și Excelența în transparență – Municipiul Roman.

Evenimentul a fost organizat la Ateneul Român și s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României,Klaus Iohannis și şi-a propus premierea performanţei în 10 domenii de interes pentru administraţia locală.

“Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor ”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

 

loading...