Nou altar sfințit de IPS Pimen la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Straja pentru oficierea slujbelor în perioada rece a anului


Intră acum și în grupul de

Cel de-al doilea altar al bisericii de la parohia Straja II a fost sfințit, sâmbătă, de IPS Pimen Suceveanul care l-a comparat cu un paraclis mănăstiresc, acesta urmând să fie folosit în perioada rece a anului.

Noul altar se află la demisolul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”și are hramul Acoperământull Maicii Domnului. Acest Sfânt Altar a fost realizat din râvna și dragostea față de Biserică și de credincioși a părintelui paroh Constantin Oprea și cu sârguința oamenilor, cu scopul de se sluji în el în perioada friguroasă a anului, când în biserica de sus este mai rece.

Acest moment de mare sărbătoare pentru comunitate a debutat încă din ajunul sfințirii, când preoți și credincioși s-au întâlnit la slujba Privegherii oficiată de un sobor de 6 preoți. Tot atunci s-a oficiat și slujba de Sfințire a Apei (Agheasma Mică) necesară a doua zi.

În zorii zilei de sâmbătă curtea bisericii a început să prindă suflet din suflete de copii, tineri și bătrâni care au venit în straiele tradiționale pe care le îmbracă la zile de sărbătoare.

După târnosirea altarului, la altarul de vară din curtea bisericii s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de un sobor impresionant de preoți și în cântări psaltice rostite de trei arhidiaconi ce se aflau la strană, alături de dascălul bisericii, apoi de copii și tineri.

IPS Pumen a evidențiat că acest eveniment este „plin de frumos” și ca semn de prețuire și încununare a meritelor pe care le-a dovedit, părintele paroh, drd. Constantin Oprea, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Preotul paroh a oferit în dar IPS Pimen o icoană a Acoperământului Maicii Domnului, al cărei hram este purtat de altarul nou sfințit.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a sfințit apoi și casa parohială, care a fost renovată.


Intră acum și în grupul de