Polițiștii suceveni au scos toate radarele pe trasee într-o amplă acțiune de depistare a șoferilor ce conduc cu viteză excesivă și au aplicat peste 300 de amenzi. O tânără din Șcheia, depistată circulând cu 143 km/h în Dărmănești


Intră acum și în grupul de

Viteza excesivă reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Suceava, iar pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii suceveni au organizat în perioada week-end o acţiune cu efective sporite și toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

În această acțiune au fost aplicate 332 sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.170 lei, majoritatea – 232 –  pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Totodată au fost ridicate 29 de permise, din care 19 pentru depășirea vitezei legale şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Poliția arată că un tânăr de 22 de ani, din județul Iaşi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, cu viteza de 114 km/h în localitate (+64 km/h, iar o tânără de 24 de ani, din comuna Șcheia, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Dărmăneşti, cu viteza de 143 km/h în localitate (+93 km/h).

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave.


Intră acum și în grupul de