Peste patru sute de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de depistare a șoferilor ce conduc sub influența băuturilor alcoolice. În 16 cazuri s-au deschis dosare penale

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești s-au aflat în teren, în week-end, cu un număr sporit de echipaje pentru monitorizarea şi îndrumarea traficului, dar şi în vederea identificării celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice punând în pericol siguranţa rutieră.

În cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest  peste 425 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, fiind constatate 16 fapte penale.

De asemenea, s-au aplicat 187 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84. 750 lei, s-au reţinut 24 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 34 de ani din județul Iaşi care conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Un alt bărbat de 47 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Satu Mare, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi reamintesc că vor dispune măsurile legale ce se impun, inclusiv privative de libertate, faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră şi pun în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani din oraşul Frasin care, duminică, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier soldat cu decesul pasagerului a fost arestat preventiv și fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava și cercetat pentru „ucidere de culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

loading...