Rugby, Campionatul National de Rugby in 7 » CSM Bucovina Suceava participa la “Iasi Sevens”


Intră acum și în grupul de

Timp de doua zile, polul de atractie al rugbiului românesc va fi la Iasi, acolo unde, azi si mâine va avea loc prima dintre cele sase etape ale Campionatului National de Rugby în 7, competitie care deschide practic sezonul 2008-2009.

La “Iasi Sevens” va participa si echipa locala de rugby, CSM Bucovina Suceava care face parte din grupa A, unde adversarele elevilor lui Constantin Vlad vor fi Universitatea Cluj, Cleopatra Mamaia si Dinamo Bucuresti. Toate meciurile de la acest turneu se vor desfasura pe Stadionul “Agronomia” din Iasi.
Competitia este oficiala si pentru prima oara se aplica noile reguli de joc stabilite de IRB.

Iata care este programul echipei CSM Bucovina Suceava:

Sâmbata, 16 iulie

Ora 9.00: CSM Bucovina Suceava – Universitatea Cluj
Ora 11.40: Dinamo Bucuresti – CSM Bucovina Suceava
Ora 15.40: CSM Bucovina Suceava – Constructorul Cleopatra

Durata jocurilor din faza grupelor va fi de doua reprize a câte 7 minute cu o pauza de 2 minute între ele. Pentru stabilirea clasamentului în faza grupelor se acorda 3 puncte pentru victorie, 2 puncte pentru meci egal si 1 punct în cazul înfrângerii.

“Ne va prinde bine acest turneu pentru ca noi nu avem posibilitatea sa jucam meciuri amicale. Va fi un bun prilej de a ne readapta la efort si de a ne obisnuile cuz noiele reguli impuse de International Rugby Board”, a declarat antrenorul Constantin Vlad. Tehnicianul sucevean a tinut sa precizeze si faptul ca la acest turneu, principalul impediment va fi caldura excesiva. În vederea participarii la “Iasi Sevens”, Constantin Vlad va deplasa 10 jucatori: Drelciuc, Andronic, Teodorovici, Cretuleac, Conachi, Tuchlei, Flutur, Soloniuc, Rusu si Ignea.

Coltuneac a revenit la CSM Bucovina iar Pascari si Ignea sunt pe picior de plecare

Una dintre surprizele pe care gruparea suceveana o va propune pentru viitorul sezon al Diviziei Nationale se numeste Marius Coltuneac. În vârsta de 28 de ani, Coltuneac este originar din Suceava dar în ultimii doi ani a evoluat la formatia RC Rouen, în Federale 1 din Franta. Coltuneac este mijlocas la deschidere si Constantin Vlad crede ca acesta “va fi un jucator important pentru noi”.

Din pacate, echipa locala nu a putut efectua un cantonament în aceasta vara. “ De la reluarea pregatirilor, pe 21 iulie, nu am reusit sa-i adun pe toti jucatorii în acelasi timp pentru a efectua un cantonament. Mare parte dintre sportivii nostri muncesc si din acest punct de vedere cred ca suntem singura echipa de amatori din Divizia Nationala. Nu ne putem compara noi cu Farul, de exemplu, care îsi aduce jucatori din Namibia, Samoa sau Georgia. Am discutat si cu dl Livadaru si trebuie sa punem pe picioare grupele de copii pentru a avea propria pepiniera”, a declarat C-tin Vlad.

În ceea ce priveste lotul de jucatori, tot la capitoulul noutati poate fi trecuta si sosirea juniorului Iacobuta de la Cleopatra Mamaia însa sunt si semnale ca doi jucatori vor parasi echipa bucovineana: Pascari (vrea sa plece în Spania, la munca) si Ignea (este dorit de Poli Iasi).

Chiar si asa, Constantin Vlad este optimist si spera ca CSM Bucovina sa-si îndeplineasca obiectivul. “Ne dorim continuitate în Divizia Nationala si sper sa reusim acest lucru. Vreau sa multumesc Consiliului Local si Consiliului Judetean Suceava care ne sprijina din punct de vedere financiar. Se pare ca din acest sezon vom avea si un sponsor – SC Railex SRL”, a încheiat antrenorul sucevean.

Dupa turneul de la Iasi, CSM Bucovina Suceava va mai participa înca doua etape din Campionatul National de Rugby în 7, în  perioada 30-31 august la Bucuresti si pe 13-14 spetembrie la Constanta. În a doua jumatate a lunii spetembrie va debuta si Divizia Nationala de rugby în 15, pe data de 20 septembrie, echipa locala urmând sa întâlneasca formatia Olimpia Bucuresti, în deplasare.     


Intră acum și în grupul de