IPS Pimen: „Binele se face cu multa jertfa si multa dragoste”


Intră acum și în grupul de

Mii de credinciosi au asistat, vineri, pe o caldura sufocanta, la slujba religioasa oficiata la Manastirea Putna, cu ocazia praznuirii Adormirii Maicii Domnului. Prezent la Sfânta Liturghie, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a vorbit despre semnificatia acestei sarbatori, precum si despre Stefan cel Mare si Sfânt, ctitorul mânastirii Putna, dupa care le-a adresat credinciosilor îndemnul de a-i sprijini pe sinistrati, în urma inundatiilor de la sfârsitul lunii iulie.

Înaltul ierarh a aratat ca viiturile au adus multa suferinta, mai ales în rândul celor saraci si ca este necesar ca ceilalti sa vina în ajutorul lor. ÎPS Pimen a precizat ca împreuna cu Prefectura si Consiliul Judetean Suceava, a stabilit ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa construiasca zece case în Tibeni, una din localitatile sucevene grav afectate de inundatii.

Totodata, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si-a exprimat speranta ca, beneficiind de ajutorul credinciosilor din Suceava, care au facut si vor face în continuare donatii la parohii si manastiri, si cu sprijinul altor eparhii care au trimis ajutoare, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa  reuseasca sa ridice toate cele 17 case, care necesita a fi reconstruite, în Tibeni. Înaltul Ierarh a apreciat implicarea „cu toata fiinta” a preotului din Tibeni pentru ajutorarea sinistratilor, si a adaugat ca „binele se face cu multa jertfa si multa dragoste”.


Intră acum și în grupul de