Pagube de peste 19 milioane de lei, la obiectivele finantate de Uniunea Europeana


Intră acum și în grupul de

Inundatiile înregistrate la sfârsitul lunii iulie au produs pagube de peste 19 milioane de lei, la obiectivele realizate în judetul Suceava, cu fonduri europene nerambursabile.

Potrivit prefectului judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, echipele de evaluare a efectelor inundatiilor, au identificat obiectivele afectate, care au fost realizate în judet din fonduri externe nerambursabile, puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Astfel, cele sase echipe constituite din reprezentanti ai ISU, Inspectoratului de Stat în Constructii, Consiliului judetean Suceava, SGA si ai Institutiei Prefectului s-au  deplasat în 26 de localitati, unde existau obiective realizate, în mare parte, prin programul SAPARD si au evaluat prejudiciile cauzate de inundatii, valoarea acestora ridicându-se la 19.151.943,86 lei. La aceste pierderi se mai adauga si cele înregistrate la lucrarile de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa potabila realizate prin Programul SAMTID din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret si Solca, a caror evaluare a fost facuta de firma de consultanta EPTISA INTERNACIONAL Spania si de firma de constructii STRABAG AG Austria.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai anuntat ca, de vineri, în depozitele teritoriale stabilite de Prefectura, sosesc materialele achizitionate prin ANL, necesare procesului de reconstructie a locuintelor din zonele afectate de inundatii. Primul transport este de fier beton si va fi livrat celor trei depozite din Falticeni, Câmpulung Moldovenesc si Radauti.


Intră acum și în grupul de