Catolicii din Cacica fac apel la decenta


Intră acum și în grupul de

Preotul paroh al Bisericii Catolice din Cacica a facut joi seara, înainte de începerea „Privegherii mariane cu lumânari” de la ora 22:00, un ultim apel la autoritatile locale în vederea stoparii oranizarii în paralel cu pelerinajul de la Cacica din 14-15 august a diverselor manifestari comerciale de gen iarmaroc.

Preotul a spus de la microfonul altarului, construit special pentru slujba în aer liber, ca este intolerabil modul în care autoritatile lasa liber drumul comerciantilor de mici, bere si a spectacolelor muzicale în aer liber tocmai când peleriinii se aduna la Cacica pentru rugaciune.

„As vrea sa fac apel la autoritati. Sper din toata inima sa fie pentru ultima oara când se mai întâmpla asa ceva”, a spus preotul de la microfon, sperând ca autoritatile vor întelege nevoia de liniste a pelerinilor.

Este pentru prima oara în ultimii cinci când de la acest microfon se face un asemenea apel. Trebuie de spus faptul ca, odata cu pelerinajul din perioada 14-15 august la Cacica, este pusa pe picioare „o mica industrie” din care comerciantii, în special cei cu produse pe gratar si cei cu produse racoritoare scot bani foarte buni. În paralel, în acest an „iarmarocul” de la Cacica a fost garnisit si cu câteva terase bine organizate, care au avut program pâna seara târziu.

La Cacica, joi seara au fost aproximativ 7000 de pelerini.


Intră acum și în grupul de