Fals inspector OPC


Intră acum și în grupul de

Inspectorul sef adjunct al OPC Suceava, Elena Oanea, a anuntat vineri ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a fost informata în legatura cu un fals inspector OPC.  „Este vorba despre o persoana care se recomanda « inspectorul X ».

Modul în care actioneaza este caracteristic înselatoriilor prin telefon, carora le-au cazut victime mai multi cetateni de-a lungul ultimilor ani. În cazul de fata, asa-zisul inspector anunta operatorii economici, printr-un prim apel, ca au primit o reclamatie pe care dânsul a rezolvat-o în favoarea acestora si ca e nevoie ca dânsii sa se prezinte la « sediul X » pentru a primi procesul verbal. Revine cu un alt apel la câteva minute, anuntându-i ca atunci când vin la sediu sa aduca si 3-4 cartele telefonice “ORANGE”. Printr-un al treilea apel telefonic îi cere administratorului  operatorului economic sa nu mai vina la sediu, doar sa-i comunice seriile cartelelor telefonice” a spus Elena Oanea, adaugând ca unii agenti economici au crezut în identitatea presupusului inspector OPC si au furnizat informatiile cu privire la seriile cartelelor, fiind astfel pagubiti.

„Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor are convingerea ca aceste apeluri se vor repeta, chiar sub o alta identitate a inspectorilor falsi, cazurile nefiind izolate. Atragem atentia operatorilor economici care primesc astfel de telefoane sa anunte politia, sa informeze si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor si îi sfatuim sa nu dea curs solicitarilor. De asemenea, în cazul în care primesc vizita unor persoane care pretind ca sunt angajate ale ANPC, sa stie ca exista o procedura de control, ca inspectorii au datoria de a se legitima si de a actiona în baza unui ordin de deplasare” a mai mentionat adjunctul OPC Suceava.


Intră acum și în grupul de