Suceava va primi în cadrul Târgului de Turism al României distincția „Destinație europeană de excelență” acordată de Comisia Europeană. Flutur: Vom continua să promovăm Bucovina


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că Suceava va primi distincția de „Destinație europeană de excelență” în cadrul Târgului de Turism al României care se va desfășura în perioada 16-19 noiembrie la Romexpo.

Potrivit lui Flutur, Consiliul Județean Suceava va primi în data de 16 noiembrie premiul EDEN al Comisiei Europene de la ministrul Turismului.

Proiectul EDEN prin care Suceava a fost declarată destinație europeană de excelență a fost depus de Consiliul Județean Suceava prin Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

Cu ocazia acestui eveniment va fi prezentată destinația turistică de excelență Suceava și vor fi  oferite materiale de promovare, vor fi proiectate prezentări video, dar se va organiza și o prezentare gastronomică care va fi făcută în cadrul standului României de la acest târg.

„Participăm la Târgul de turism al României pentru a continua să promovăm Bucovina. Vom fi prezenți și la târg cu oferta turistică, cu accent pe proiectul „Crăciun în Bucovina”, dar vom prezenta și gastronomie, meșteșuguri, obiceiuri de iarnă. În standul Bucovinei vom avea demonstrații practice ale meșteșugarilor, vom avea prezentări gastronomice, iar formații artistice profesioniste sau de amatori vor prezenta obiceiuri de iarnă”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat că împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, va detalia, în cadrul galei de decernare a premiului ce înseamnă Suceava ca destinație europeană de excelență.

„Faptul că municipiul Suceava a luat primul loc în cadrul acestui concurs al UE a fost posibil ca urmare a faptului că au fost finalizate lucrările promovate de Consiliul Județean Suceava de reabilitare a Cetății de Scaun și a Muzeului de Istorie”, a spus Gheorghe Flutur.

Proiectul „Destinații Europene de Excelență”  EDEN a fost lansat de Comisia Europeană și are ca obiective creșterea vizibilității destinațiilor, a calității ofertei turistice europene,  stimularea dezvoltării turismului durabil și crearea unei rețele între destinații.

„Suceava, ca Destinație Europeană de Excelență, va beneficia de o serie de facilități , atât din partea Ministerului Turismului, cât și a Comisiei Europene. Va fi promovată în cadrul standului României de la Târgul de Turism al României, din 16-19 noiembrie, precum și la o Festivitate de premiere, care va avea loc la Bruxelles în luna martie 2018, iar Consiliul Județean Suceava o va include în calendarul pe 2018 al tuturor acțiunilor de promovare, pe care îl vom aproba în perioada următoare.

De asemenea vom beneficia și de mediatizare pe internet (comunicate pe site-ul Ministerului Turismului, pagină specială pe site-ul www.romania.travel, postări pe pagina de Facebook Romania EDEN Destinations, video realizat de Comisia Europeană și postat pe canalul Youtube Romania Travel, pagină specială pe site-urile europene www.edenineurope.eu / www.edentourism.eu), în mass-media națională, în materialele EDEN ale Ministerului și în materiale informative ale instituțiilor europene”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Concursul a fost lansat de Ministerul Turismului la începutul lunii martie, iar Consiliul Judeţean Suceava a depus în luna aprilie, prin Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT), Proiectul  „Municipiul Suceava. Turism cultural tangibil”.

Proiectul depus de CJ Suceava a fost declarat câștigător, cu 98,33 puncte, iar pe locurile următoare s-au clasat proiectele Țara Chioarului , Sighetu Marmației , Colinele Transilvaniei și Șcheii Brașovului și Brașovechi.

Consiliul Județean Suceava va fi premiat la Bruxelles de Comisia Europeană în cursul anului 2018 în cadrul unei festivități organizate la nivel european, unde Suceava va avea și un stand propriu în care se va promova destinația turistică Municipiul Suceava, destinație ce va fi inclusă în rețeaua „Destinații Europeană de Excelență” la nivel european şi va avea o pagină proprie de promovare.


Intră acum și în grupul de