Elevii din anul I ai Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni au depus jurământul militar


Intră acum și în grupul de

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat vineri, 10 noiembrie a.c., în faţa Monumentului Eroilor din Piaţa „Nada Florilor” din Fălticeni ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din anul I, seria 2017-2018.

Locotenent-colonel Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni, a arătat că după prezentarea onorului reprezentantului Jandarmeriei Române, dl. col. Medvichi Cezar, a urmat alocuțiunea comandantului şcolii, col. Postelnicu Ionel, care a prezentat semnificaţia jurământului militar.

„Cuvintele jurământului, rostite cu tărie şi emoţie de către cei 350 de elevi jandarmi, 321 de bărbaţi şi 29 de femei, în faţa Drapelului de Luptă, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare a legământului şi de către comandantul şcolii: <<De azi înainte, prin voia voastră şi ocrotirea lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!>>”, a precizat Cristian Ipate.

Ulterior, în numele tinerei generaţii de elevi jandarmi, a luat cuvântul elevul Paloș Andrei, admis cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere, care a transmis tuturor celor prezenţi garanţia că la finalul pregătirii vor fi capabili să facă față provocările şi încercările cu care se vor confrunta în profesia aleasă.

Au urmat alocuţiunile domnului Cătălin Coman – primarului municipiului Fălticeni, a doamnei Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava, precum şi a domnului col. Medvichi Cezar – împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

„Un element de noutate l-a constituit faptul că pe lângă reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale au răspuns invitației de a participa la ceremonie și inspectorii șefi și comandanții unităților operative ale Jandarmeriei care au o strânsă colaborare cu instituția noastră de învățământ”, a mai spus locotenentul-colonel Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului de elevi în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei.

 

 

 


Intră acum și în grupul de