Trei amenzi în valoare de 13.000 de lei date de Garda Forestieră și polițiști unei firme din Voitinel

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au desfăşurat, zilnic, în perioada 7 – 12 noiembrie a.c., acțiuni pe raza județului privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii, au fost executate 69 controale la unităţi economice şi în fondul forestier şi au fost verificate 210  mijloace de transport.

„Au fost constatate 17  infracțiuni şi s-au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 76.148 lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi/indisponibilizaţi  204.485 m.c. material lemnos, în valoare de 22.179 lei”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a mai arătat că în urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Voitinel, pe linia respectării legislației în domeniul provenienței, circulației și comercializării materialelor lemnoase, s-a constatat faptul că firma nu deține în depozit cantitatea de 39,72 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, iar în calitate de utilizator al programului informatic pe linie de silvicultură, a raportat în mod eronat sortimentele de material lemnos.

„În cauză s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 39,72 m.c. lemn de esență rășinoase, în valoare de 6.400 lei și aplicarea a 3 sancțiuni contravenționale agentului economic, în cuantum de 13.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010”, a precizat IPJ Suceava.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Vatra Moldoviței, pe linia respectării legislației în domeniul provenienței, circulației și comercializării materialelor lemnoase, s-a constatat faptul că, în perioada 01.06.-09.11.2017, firma a primit și depozitat cantitățile de 133,91 m.c. lemn de foc de esență rășinoase și 7,81 m.c. lemn de foc din specia paltin, fără documente legale de proveniență, iar în calitate de deținător de depozit de materiale lemnoase, nu a împrejmuit spațiile destinate depozitării temporare a lemnului.

În acest caz s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 141,72 m.c. lemn de foc de esență rășinoase și paltin, în valoare totală de 11.564 lei și sancționarea contravențională a societății cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

 

loading...