Stațiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, înființată în 1939, va fi preluată prin fuziune de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iași, a decis Guvernul


Intră acum și în grupul de

Stațiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, înființată în anul 1939, a fost preluată prin fuziune prin absorbție de Stațiunea de Cercetare pentru Pomicultură Iași, potrivit unei decizii de miercuri a Guvernului.

Guvernul a anunțat că a aprobat, miercuri, o Hotărâre privind reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi prin fuziune prin absorbţie cu Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Fălticeni.

Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni a fost înființată în anul 1939 când, prin Decizia Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, se înfiinţează Staţiunea Experimentală Pomicolă Fălticeni, fiind între primele trei, de acest fel, din ţară.

Noua staţiune a preluat baza materială a pepinierei de stat „Rădăşeni – Fălticeni”, înfinţată în anul 1908 de Vasile Lovinescu – Rădăşeni, cu localul din strada Sucevei, care a fost şi primul sediul al unităţii şi suprafaţa aferentă de 4 hectare, precum şi 28 hectare la Trupul Tâmpeşti.

În anul 1957, la reînfiinţare, prin H.C.M.425/18.03.1957 în organigrama staţiunii se regăseşte şi „Centrul Şcolar Agricol” cu ferma didactică şi întreg patrimoniul şcolii.


Intră acum și în grupul de