Sirianul ce sustine bac-ul la Suceava a luat nota 7 la proba orala la limba romana


Intră acum și în grupul de

Din cei 402 candidati ai celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, 299 s-au înscris la proba orala de limba româna, 221 la limba engleza, 75 la franceza, 3 la germana moderna si 1 candidat la limba rusa, precizeaza purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman. În ceea ce priveste probele scrise, la proba A s-au înscris 353 candidati, la proba D -334, la proba E- 316, la proba F s-au înscris 238 candidati.

Cât priveste elevul sirian care sustine bacalaureatul la Suceava, luni, la debutul sesiunii de examene a fost notat cu 7 la proba orala la limba si literatura româna. Acesta are 18 ani, a terminat liceul în Siria si sustine examenul de bacalaureat în România, cu aprobarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Adolescentul a învatat limba româna cu mama sa, care este originara din România, tatal lui fiind sirian. Miercuri, candidatul sirian va sustine testul oral la limba engleza.

Centrul de Examen este organizat la Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava, iar cel de evaluare la Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava. Rezultatele finale ale concursului vor fi afisate în data de 1 septembrie. În urma primei sesiuni a bacalaureatului din acest an, judetul Suceava s-a clasat pe primul loc la nivel national, cu o promovabilitate de aproape 99%.

Mai precizam ca din cei 402 absolventi de liceu participanti la aceasta sesiune de bac, 219 au urmat cursuri la zi, iar 24 la seral, 3 la fara frecventa si 156 la frecventa redusa. 


Intră acum și în grupul de