Jocurile Olimpice – Beijing 2008 : Atletism : Dragulescu nu a prins nici macar podiumul


Intră acum și în grupul de

Din pacate, gimnastica masculina ramâne nemedaliata la Jocurile Olimpice de la Beijing. În ultima finala cu participare româneasca, Marian Dragulescu a fost la un pas de medalia de aur. Din pacate, „Marocanul” a gresit la a doua saritura si a pierdut chiar podiumul…

Într-un singur cuvânt poate fi caracterizata finala de la sarituri: ghinion. Intrat al saptelea în curcurs, Marian Dragulescu a executat o prima saritura aproape de perfectiune, pentru care a obtinut pe departe cea mai mare nota din concurs, 16.800. Misiunea „Marocanului” era facila: nu trebuia sa cada la a doua saritura si aurul era al lui. Din pacate însa, tocmai acest lucru s-a întâmplat. Gimnastul nostru a aterizat pe burta pe saltea, ceea ce i-a adus o penalizare mare si o nota mica: 15.650. Cu media de 16.225, Dragulescu a ratat podiumul, clasându-se doar pe pozitia a patra. Celalalt reprezentant al României în finala acestui aparat, Flavius Koczi, a dezamagit din nou, obtinând penultimul loc.

Aurul a fost cucerit de Thomas Bouhail din Franta, la egalitate de puncte, 16.537, cu polonezul Leskek Blanik, cei doi gimnasti fiind departajati de notele primite pentru executia celor doua sarituri. Anton Golotutkov, din Rusia, a pus mâna pe medalia de argint, fiint notat cu 16.475.


Intră acum și în grupul de