Aproape 10.000 de ţigarete confiscate de polițiști în urma unor filtre rutiere pentru combaterea contrabandei, la Grănicești

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi au instituit joi dimineața mai multe filtre rutiere şi au desfăşurat controale în trafic pentru identificarea celor care transportă bunuri accizabile fără documente de provenienţă. Astfel, în doar câteva ore au fost identificate în trafic două vehicule în care erau transportae aproape 10.000 bucăţi ţigarete de contrabandă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, joi, la 06.30, polițiștii au identificat staționat pe DN 2, la ieșirea din comuna Grănicești, un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 42 de ani din Ucraina.

În urma controlului interiorului autoturismului, polițiștii au identificat 2520 bucăţi țigarete, cu  timbru extracomunitar.

„Țigările în valoare de aproximativ 1.260 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a mai arătat că tot joi, la ora 02.45, polițiștii au oprit pentru control pe DN 2, în comuna Grănicești, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o femeie de 33 de ani, din Republica Moldova.

Cu această ocazie, polițiștii au găsit 7240 bucăţi țigarete, cu timbru extracomunitar, fără documente legale de proveniență, din care 4000 aparțineau unei tinere de 19 ani din Republica Moldova, pasageră în autoturism, iar restul de 3240 bucăţi conducătoarei auto.

Și în acest caz polițiștii au confiscat țigările în valoare de aproximativ 3.620 lei și au întocmit dosare penale față de cele două femei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

loading...