Camera de Comerț Româno-Germană încurajează investiții germane în județul Suceava. Directorul general Sebastian Metz: Putem începe de pe acum colaborarea în ciuda actualei infrastructuri de transport


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germane, Sebastian Metz, a declarat, vineri, la o întâlnire cu mediul de afaceri sucevean și cu autorități județene și locale că este prima vizită la Suceava pe care o face în calitate oficială de reprezentant al Camerei de Comerț și că dorește ca prezența în această zonă să fie mai activă.

„Suntem la începutul acestui proces, un proces ce nu poate fi derulat de azi pe mâine”, a spus Metz.

El a arătat că partea principală a investițiilor Germaniei s-au dus în principal în vest, în zona industrială dezvoltată a României, fiind vorba de 7.500 de investitori care au participat la derularea de investiții în România, iar zonele de implementare sunt Timișoara, Arad, Sibiu, Cluj Napoca, Brașov, Satu Mare, Oradea, orașe care  au fost foarte în atenția investitorilor germani, menționând că și București a atras foarte mult capital.

„Cu toate acestea sunt foarte bucuros să fiu aici și să pot saluta și autoritățile locale și să putem derulara activități de care să ne bucurăm că au ajuns în mâini bune”, a spus reprezentantul mediului de afaceri german din România.

El a mai arătat că din punctul de vedere al Camerei de Comerț este foarte important să fie motivat investitorul german să vină în zona Sucevei și să aibă o activitate directă cu autoritățile locale, iar colaborarea aceasta să fie efectivă și să aibă un câmp avantajos de derulare, apreciind că este foarte impresionat de faptul că dorința de colaborare este foarte puternică.

„Un alt punct foarte important pentru investitori este ca infrastructura de transport(…). Să nu așteptăm ca aceasta să înceapă să se dezvolte abia peste zece ani și să avem în vedere că fără o mai bună infrastructură nu se poate vorbi de derularea unor activități comerciale de succes. Cu alte cuvinte, putem începe de pe acum colaborarea în ciuda infrastructurii de transport actuale”, a spus Metz.

El a menționat că în ciuda acestor lucruri, trebuie ca împreună cu autoritățile centrale să se înceapă dezvoltarea aceste regiuni a României și în ceea ce privește infrastructura de transport.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a subliniat la rândul său că important este să înceapă dezvoltarea investițiilor și că infrastructura urmează să fie modernizată.

El a arătat că aceasta este atributul autorităților centrale și că acestea trebuie impulsionate să realizeze investițiile necesare în infrastructura de transport.


Intră acum și în grupul de