Guvernul a inceput sa trimita materiale pentru reconstructia caselor din zonele inundate


Intră acum și în grupul de

Pentru reconstructia caselor afectate de inundatii au început sa vina materialele alocate de Guvernul României. Anuntul a fost facut marti de prefectul judetului, Stefan Baisanu, care a fost de parere ca aceste case ar trebui reconstruite de firme de constructii puternice, care sa lucreze, simultan, la cel putin zece case. Prefectul a explicat, într-o conferinta de presa, ca de la începutul acestei saptamâni au fost primite în cele trei depozite organizate în judetul Suceava peste 250 de tone de ciment, 122,85 mc de cherestea si peste 50.000 de  kilograme de otel beton, care urmeaza sa fie distribuite catre populatia din zonele afectate de inundatii, conform graficului stabilit de Prefectura. Acesta a mentionat ca actiunile de primire si distribuire a materialelor de constructii alocate de Guvernul României, va continua si în perioada urmatoare.  

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus ca, în cursul zilei de joi, primarii din localitatile afectate de inundatii vor prezenta locatiile pentru casele care trebuie construite pe alte amplasamente si ca, în aceeasi zi va stabili cu firmele de utilitati si modul de realizare a racordurilor la noile locuinte. Stefan Baisanu a apreciat ca pentru ca sinistratii sa beneficieze pâna la venirea iernii de noile case, vor trebui angajate firme de constructii puternice, care sa construiasca cel putin zece case în acelasi timp, dar sa participe în paralel si la reabilitarile caselor afectate de ploi. Acesta a mai spus ca, în caz contrar, casele vor trebui reconstruite de Primarii, prin implicarea directa a factorilor de raspundere locali. „Guvernul a alocat sumele necesare pentru constructii si a dublat suma alocata pentru manopera”, a tinut sa precizeze Stefan Baisanu, care a adaugat ca va discuta cu presedintele Consiliului Judetean Suceava ca sumele de bani care au fost strânse în conturile deschise de Prefectura si CJ pentru sinistrati sa fie folosite pentru finisaje si utilitati la noile case.

În judetul Suceava urmeaza sa fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundatii, iar alte 155 urmeaza sa fie demolate, întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate. 

 


Intră acum și în grupul de