Aurul Salonului International de Arta Fotografica- editia VI a plecat in Grecia si Ucraina


Intră acum și în grupul de

Expozitia Salonului International de Arta Fotografica Bucovina – Mileniul III, editia a VI-a, a fost deschisa marti, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, o editie la care au participat nu mai putin de 214 artisti. Au fost trimise în concurs 1252 lucrari din 27 de tari,  salonul de fotografie fiind structurat pe sectiunile “libera” si “jurnalism”, aceasta din urma în premiera. Medalia de aur din partea FIAP a fost câstigata de Dimitrios Markoglou din Grecia, pentru “Michel”, medalia de argint: Carol Hlavathy din România, iar cea de bronz – Niko Sladic, Slovenia. Asociatia Artistilor Fotografi din România a acordat medalia de aur lui Mikhail Bondar, Ucraina, pentru “Cossacks-2”, medalia de argint – Tri Tran Huu, Franta, bronz – Stefan Areving, Suedia.  

Au mai fost acordate 11 mentiuni FIAP unor artisti fotografi din Franta, Germania, Australia, India, Spania, Brazilia, România, Ucraina. Una dintre acestea a fost câstigata de un membru al filialei “Bogdana” din Radauti a UAF Bucovina, filiala având anul acesta si un membru în juriu, pe jurnalistul Victor Rusu, presedintele filialei.   

În cadrul aceleiasi manifestari s-a desfasurat si cea de-a IV-a editie a Festivalului de Diaporama, la care au participat 20 de concurenti din România, Polonia, Rusia, Belgia, Italia, Slovacia si Olanda. Medalia de aur FIAP a fost luata de Claudiu Szabo, România, pentru “The sign”, cea de argint – Gigi Montali, Italia, iar cea de bronz a fost obtinuta de Slovaci Rumunski, Slovacia. Ca în fiecare an, si aceasta editie are un catalog deosebit, care-si asteapta stelele acordate de FIAP.

Reamintim ca la editiile 2007 si 2008 ale salonului FIAP a acordat catalogului numarul maxim de stele, cinci. Mai precizam ca este unicul salon din tara desfasurat sub egida FIAP, un rol important în organizarea lui avându-l Uniunea Artistilor Fotografi din Bucovina, Suceava, alaturi de CJ Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Creatiei Populare. 


Intră acum și în grupul de