Noul tomograf al Spitalului Judetean a devenit functional


Intră acum și în grupul de

Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Doina Elena Ganea, a anuntat marti ca un reprezentant al firmei producatoare a tomografului ce va fi instalat în cadrul unitatii spitalicesti, General Electric, a început instruirea personalului ce urmeaza sa deserveasca computerul. Aceasta a explicat ca training-ul personalului se va derula pe tot parcursul acestei saptamâni, dar simultan vor fi efectuate si investigatii, însa numai în cazul pacientilor care reprezinta urgente. Din 25 august, dupa ce instruirea angajatilor va fi finalizata, computerul tomograf va functiona la capacitate maxima, urmând a fi folosit si pentru investigarea bolnavilor cronici. Pâna atunci, aceasta categorie de pacienti va continua sa plateasca pentru acest serviciu, care costa aproximativ 250 lei.

Seful Spitalului Judetean Suceava a mentionat ca de saptamâna viitoare, de când computerul tomograf din dotare va începe sa functioneze la capacitate maxima, contractul cu firma Explora va fi încheiat, iar unitatea judeteana va trimite oferte si celorlalte spitale din judet, în vederea încheierii unor contracte de prestari servicii, astfel încât si bolnavii acestor unitati sa beneficieze de investigatii cu computerul tomograf.

Doina Ganea a precizat ca urmeaza a se realiza negocieri directe pentru tarife cu unitatile care vor sa semneze contract cu Spitalul Judetean.


Intră acum și în grupul de