Doi tineri ucraineni reținuți de polițiștii de frontieră suceveni după ce au fost surprinși transportând 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă

Doi tineri ucraineni, în vârstă de 20 şi 21 de ani, au fost reţinuţi, luni, de poliţiştii de frontieră suceveni şi sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în dimineața zilei de luni, 20 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – ITPF Sighetu Marmației au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

„În jurul orei 01.00 lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Mușenița, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză care, atunci când au văzut poliţiştii de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin”, a spus Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în urma acțiunii polițiștii de frontieră au reținut doi cetățeni ucraineni, Ilici B. și Ivanovici B, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

De asemenea, pe teritoriul ucrainean, autoritățile de frontieră din statul vecin au reținut trei bărbați care au participat la activitatea infracțională.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava a mai arătat că în urma verificării zonei au fost descoperite mai multe colete care conţineau 9.000 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 108.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar tinerii ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale”, a mai spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

 

loading...