Compania Națională de Drumuri a anunțat că circulația între localitățile Valea Mare și Cârlibaba pe dn 17D este interzisă pe perioada iernii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a anunțat că, începând de luni, 20.11.2017, se interzice circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 17D, între localitățile Valea Mare (județul Bistrița Năsăud) și Cârlibaba (județul Suceava).

 

„Această măsură s-a luat conform reglementărilor în vigoare privind circulația pe drumurile publice în sezonul rece și a reglementărilor tehnice în vigoare (Normativ 525/2013).

Instituirea acestei restricții este necesară deoarece acest sector de drum se află în zonă montană unde nu există localități, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme ( căderi abundente de zăpadă și viscol). În acestă situație nu pot fi desfășurate activitățile de deszăpezire, iar circulația nu se poate desfășura în condiții de siguranță”, arată sursa citată.

 

Pe acest sector de drum este interzisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe perioada sezonului rece, precizează CNAIR care subliniază că șoferii sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei.

loading...