Jocurile Olimpice, Fotbal : Argentina este prima finalista


Intră acum și în grupul de

Ce se poate spune dupa un meci Argentina-Brazilia încheiat cu scorul de 3-0? Ca fotbalul are eroi si unul dintre ei se numeste Kun Aguero? Daca am tine cont doar de acest meci, cu siguranta, da.

Semifinala olimpica sud-americana trebuia sa fie un regal fotbalistic. Dar nu putem sa ne declaram total satisfacuti de spectacolul pe care le-au oferit cele doua combatante de marca, mai ales în prima parte. Un joc de vara, în care s-au impus cei mai pragmatici. Argentinienii au avut prima ocazie de gol în minutul 12. Sergio Kun Aguero s-a jucat pur si simplu cu defensiva braziliana si a expediat un sut pe jos, ratând de putin tinta. Cele doua echipe nu prea gresesc, dar se feresc sa si riste, ceea ce afecteaza spectacolul. Abia dupa minutul 35 se apasa pe accelerator. Iar dupa cinci minute, Messi se afla în fata golului. Respinge însa Renan sutul argentinianului. Un minut mai târziu, fotbalistii cariocas au si ei ocazia de a schimba tabela de pe Stadionul Muncitorilor. Sutul expediat de la 20 de metri de mijlocasul Hernanes trece însa pe deasupra buturilor adverse.

Repriza a doua începe mult mai animat. Iar Aguero deschide scorul la sase minute dupa reluare, profitând de sutul-centrare expediat de Di Maria de pe partea stânga. Brazilienii replica imediat. Trage Sobis, Romero este batut, dar mingea refuza sa intre în plasa. Si, cum ocaziile se razbuna, Aguero dubleaza avantajul echipei sale în minutul 56. Messi îi paseaza pe dreapta lui Garay, fundasul central al lui Albacete centreaza pe jos catre cei doi colegi plasati perfect pentru a îndeplini o formalitate. Kun face acest lucru.

Brazilia încearca sa revina. În minutul 64, Ronaldinho executa o lovitura libera în bara, apoi Pato înscrie. Dar era în offside. Sperantele galben-verzi sunt distruse cu un sfert de ora înainte de final, când Riquelme transforma un penalty acordat pentru faultul lui Rafinha asupra neobositului Aguero. Si totul s-a sfârsit. Scorul nu se mai modifica, desi argentinienii au, din minutul 80, un om în plus, prin eliminarea lui Lucas, iar din 83 – chiar doi, Thiago Neves fiind expulzat de pe teren.

Scor final, Argentina-Brazilia 3-0. O victorie istorica obtinuta de o echipa perfecta, care se opune visului marii sale rivale de a disputa finala olimpica. Un ultim act în care tangoului i se vor opune dansurile tribale nigeriene. Iar super-echipa sud-americana este condamnata sa confirme. Sau sa arate ca, oricâte vedete ai avea pe teren, nu exista meci dinainte câstigat.

Argentina: Romero – Zabaleta, Pareja, Garay, Monzón – Gago, Mascherano, Riquelme (Sosa, 90), Di Maria, Messi, Aguero. Antrenor: Sergio Batista.

Brazilia: Renan Brito – Rafinha, Alex Silva, Breno, Marcelo – Diego (Jô 71), Hernanes (Neves, 61), Lucas, Anderson – Ronaldinho, Sobis (Pato, 61). Antrenor: Dunga.


Intră acum și în grupul de