Cinci copii aflaţi într-o staţie de autobuz din satul Liteni, răniţi uşor după ce au fost acroşaţi de un autoturism


Intră acum și în grupul de

Cinci copii cu vârste de aproximativ 12 ani au fost răniţi uşor, marţi, într-un accident rutier produs în centrul satului Liteni, din comuna suceveană Moara, după ce un şofer a pierdut controlul autoturismului în urma unei manevre de depăşire şi a acroşat grupul de copii aflat în staţia de autobuz.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, marţi, că cei cinci copii cu vârste de aproximativ 12 ani se aflau în jurul orei 12,15 în staţia de autobuz din satul Liteni, comuna Moara, iar un şofer care circula cu un autoturism în zona respectivă a pierdut controlul maşinii asupra direcţiei de deplasare după efectuarea unei manevre de depăşire şi a acroşat pe cei cinci copii.

El a spus că cei cinci copii răniţi uşor sunt evaluaţi de echipajele medicale sosite la faţa locului şi urmează să fie transportaţi la SJU Suceava pentru investigaţii medicale suplimentare.

Epureanu a precizat că şoferul autoturismului nu a părăsit locul accidentului fiind testat cu aparatul etilotest, fără a avea halenă alcoolică, şi urmează să îi fie recoltate probe biologice, conform procedurii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a mai spus că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că cei cinci copii sunt conştienţi, stabili hemodinamic şi urmează să fie transportaţi la spital pentru investigaţii medicale.

El a spus că la faţa locului s-au deplasat un modul SMURD, o autospecială de descarcerare, două echipaje SMURD şi un echipaj al SAJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de