Ion Lungu recunoaște că majorarea salariilor în Primărie nu a adus mai multă dăruire și implicare a angajaților: Le spun că cine nu-și vede de treabă să-și caute de lucru în altă parte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu a văzut mai multă dăruire și implicare la angajați ai Primăriei Suceava după majorarea salariilor și că le-a pus în vedere că acum salarizarea este bună și că trebuie să se dedice în totalitate Primăriei.

Lungu a spus într-o conferință de presă că fondul de salarii al municipalității nu va crește în 2018 chiar dacă se vor face mutări ale contribuției de la angajator la angajat și a subliniat că municipalitatea are 84 de posturi vacante ce vor rămâne înghețate și în 2018.

El a subliniat că salariile nete nu vor fi mai mici.

Primarul a prezentat un calcul făcut pentru un angajat care are un salariu de 5000 de lei și care acum primește net 3.375 de lei, iar dacă se trec contribuțiile de la angajat la angajator va lua 2.925, iar dacă se face actualizarea cu 20 la sută va lua același salariu net, iar cheltuielile pe total vor fi ușor mai mici, respectiv dacă municipalitatea cheltuie acum 6.150 de lei pentru un salariu de 5.000 de lei, pe noua formulă, cheltuielile totale sunt de 6.135 de lei.

„Salariile sunt astăzi bune la Primărie și o spun în primul rând pentru salariații din Primărie pentru că sunt mulți care nu realizează acest lucru”, a spus Ion Lungu care a menționat că în ceea ce privește salariul primarului, în ultimii 13 ani a fost mai mic decât ale șoferilor sau secretarelor din ministere.

Întrebat dacă a văzut mai multă dedicare și implicare a angajaților după creșterea salarială, Ion Lungu a recunoscut că nu a văzut-o la toți angajații.

„Tocmai de asta le atrag atenția că au un salariu corespunzător și trebuie să muncescă ca atare. Și eu sunt mai ferm. Înainte, dacă mai închideam o jumătate de ochi, astăzi nu mai sunt de acord. Cei care sunt la Primărie trebuie să se dedice în totalitate Primăriei. Care nu se alinează, să fie sănătos, să-și caute de lucru în altă parte. Asta o spun cu toată fermitatea”, a declarat primarul.

El a menționat că va fi mai dur la evaluările anuale ale angajaților.

„Spun că cine nu-și vede de treabă, trebuie să caute de lucru în altă parte. Cum eu nu sunt obligat să fiu primar nici el nu este obligat să fie angajat la Primărie”, a spus Lungu.

El a mai anunțat că se află în dezbatere un proiect de modificare a Legii salarizării care prevede că primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii județene care accesează fonduri europene și au acum un spor de 25 la sută, iar noua prevedere arată că sporul va fi de „până la 25 la sută”, iar în ceea ce privește premiile individuale lunare, acestea nu puteau depăși, anual, două salarii de bază minime brute pe țară, iar acum nu pot depăși, lunar, cele două salarii de bază minime brute.


Intră acum și în grupul de