Subprefectul Onofrei a trecut la PD-L, si asteapta ca Guvernul sa il demita mai degraba decat sa accepte demisia sa


Intră acum și în grupul de

Toti cei trei presedinti ai organizatiei judetene Suceava a PNL din perioada 2001- februarie 2008 au trecut la PD-L.

Subprefectul de Sucea­va, Orest Onofrei, a anuntat joi, într-o conferinta de presa a PD-L, ca si-a înaintat demisia din functia de înalt functionar public, urmând sa obtina o functie de conducere a organizatiei PD-L si candidatura într-un colegiu uninominal, cel mai probabil în cel de Senator pe zona Suceava. Orest Onofrei a declarat ca dupa patru ani în care a îndeplinit functia de prefect si apoi de subprefect de Suceava se vede „nevoit” sa încheie acest capitol, al statutului de om apolitic. Acesta a mentionat ca în data de 14 aprilie a fost înlocuit din functia de prefect si numit subprefect si ca timp de patru luni nu a primit nici o explicatie din partea Guvernului pentru aceasta înlocuire.

„Singura explicatie este ca relatia mea cu Guvernul trebuie sa înceteze”, a spus Orest Onofrei, destul de mâhnit ca trebuie sa dea explicatii. Acesta a mentionat ca în data de 19 august a înaintat o cerere de încetare a relatiilor de munca, cu acordul partilor, dar a constatat ca aceasta cerere i-a fost refuzata. „Astazi mi-am înaintat demisia ce va opera în 30 de zile, conform legii”, a spus subprefectul Onofrei, specificând ca se asteapta ca Guvernul sa îl demita mai degraba decât sa accepte demisia sa. Acesta a mai declarat ca din ianuarie 2006,  din cei 42 de prefecti numiti la acea vreme, doar trei au mai ramas în functii, restul „ori fac politica, ori sunt viitori candidati”. Orest Onofrei crede ca de fapt, Guvernul a discreditat în acest mod conceptul de depolitizare a functiei publice la acest nivel, concept bine primit de UE în ianuarie 2006. Subprefectul de Suceava a spus ca i s-a refuzat o despartire amiabila de Guvern, prin acceptarea încetarii relatiilor de serviciu, cu acordul partilor, aratând ca, în schimb, altor prefecti sau subprefecti care vor candida din partea PNL li se vor accepta cererile.

Acesta a apreciat ca în conditiile în care PD-L detine puterea în judetul Suceava, exista o sansa foarte mare pentru ca proiectele PD-L sa fie materializate.

­­ ­

­

La rândul sau, presedintele organizatiei municipale PD-L Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat ca Orest Onofrei nu putea alege o alta echipa decât cea a democrat-liberalilor suceveni. „Suntem o echipa compatibila”, a mai spus Ion Lungu.

Liderul democrat-liberalilor din tot judetul, Gheorghe Flutur, a declarat ca saluta venirea lui Orest Onofrei în PD-L. Acesta a anuntat ca Orest Onofrei va fi numit prim-vicepresedinte al organizatiei judetene, pe locul lui Radu Ursu, care are un program personal încarcat si renunta la functie si ca, totodata, Orest Onofrei va fi candidat al PD-L într-un colegiu electoral uninominal. Gheorghe Flutur a mai spus ca primarul Sucevei si cel al municipiului Falticeni, Ion Lungu si respectiv Vasile Tofan, vor fi vicepre­sedinti ai organizatiei judetene  a partidului. Acesta a mai declarat ca PD-L Suceava începe pregatirea pentru campania electorala si si-a exprimat încrederea ca partidul sau va obtine la alegerile pa­rlamentare cel putin 40 % din voturi la nivel national pentru a confirma rezultatele sondajelor de opinie si va realiza viitorul Guvern.   ­

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a evitat sa comenteze situatia subprefectului Onofrei. Acesta a spus ca Orest Onofrei este angajat al Guvernului si ca doar aceasta institutie va stabili în ce relatii va fi cu acesta.  ­


Intră acum și în grupul de