Prefectura Suceava a incheiat un contract de colaborare cu biroul teritorial Suceava al Avocatului Poporului


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anuntat joi, ca a încheiat un contract de colaborare cu biroul teritorial Suceava al Avocatului Poporului pentru asigurarea de consultanta juridica persoanelor care se adreseaza institutiei Prefectului cu probleme care ­nu pot fi solutionate de aceasta institutie. Prefectul judetului, Alexandru Stefan Baisanu, a declarat într-o conferinta de presa, ca foarte multe persoane care se adreseaza Prefecturii pentru solutionarea problemelor au petitii care nu sunt de competenta Prefecturii, în cele mai multe cazuri fiind probleme ce pot fi solutionate în justitie.

Acesta a spus ca, în aceste conditii, a discutat cu reprezentantii biroului teritorial Suceava al Avocatului Poporului si a încheiat cu contract de colaborare astfel încât persoanele care se adreseaza Prefecturii cu petitii ce nu sunt specifice acestei institutii sa fie preluati de reprezentantii BT Suceava al Avocatului Poporului.

„Sunt multi cei care au probleme în justitie. Nu au bani si nici capacitatea de a finanta un astfel de proces, iar acest demers vine tocmai în sprijinul lor”, a tinut sa remarce prefectul Baisanu. Acesta a mentionat ca petitionarii vor beneficia de consultanta gratuita la Avocatul Poporului. 
­ 


Intră acum și în grupul de