Drumurile din judet afectate de ploi, lasate de izbeliste de constructori din cauza Guvernului


Intră acum și în grupul de

Din lipsa fondurilor, majoritatea firmelor de constructii care au intervenit pentru refacerea, în regim de urgenta, a infrastructurii afectate de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie în judetul Suceava, s-au retras din zonele unde lucrau. Anuntul a fost facut joi de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat într-o conferinta de presa, ca fondurile alocate de Guvern de 1 milion de lei si cele alocate de CJ Suceava, de 3,2 milioane de lei pentru interventii de urgenta la infrastructura afectata de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie s-au epuizat.

„Majoritatea firmelor s-au retras pentru ca nu am mai primit alte fonduri”, a explicat Gheorghe Flutur, care a mentionat ca o echipa mixta formata din re­prezentanti ai CJ Suceava si Prefecturii verifica stadiul lucrarilor de interventie efectuate pâna în prezent. „Asteptam resurse financiare pentru a continua refacerea drumurilor, podurilor si podetelor atât de interes judetean cât si comunale, care au fost distruse sau afectate de inundatii”, a spus presedintele CJ Suceava.  

Acesta a mai spus ca este necesar sa se intervina de urgenta si pentru regulariazarea cursurilor de apa din bazinele Sucevei si Moldovei. „Am discutat si cu prefectul de Suceava sa faca demersuri la Guvern pentru alocarea fondurilor necesare reconstructiei infrastructurii distruse de inundatii”, a precizat Gheorghe Flutur.  

Potrivit presedintelui CJ Suceava, pentru repararea infrastructurii rutiere judetene si locale afectate de inundatii sunt necesare investitii de aproximativ 50 de milioane de euro. Consiliul Judetean a trimis Guvernului, în urma cu doua saptamâni, un proiect de Hotarâre de Guvern pentru alocarea sumei de 60 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii rutiere judetene si un altul pentru alocarea sumei de 110 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii comunale. Din punctul de vedere al executivului judeten faptul ca cei de la Guvern nu înteleg necesitatea alocarii fondurilor în regim de urgenta este „ingrijorator”. 
­  ­
­


Intră acum și în grupul de