Protest la Suceava împotriva Guvernului: „Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!”


Intră acum și în grupul de

Un protest spontan împotriva Guvernului s-a desfășurat duminică seara în fața Palatului Administrativ din Suceava la care au participat câteva zeci de suceveni nemulțumiți de actuala guvernare.

 

Protestatarii s-au adunat în zonă începând cu ora 18:00 și au început să scandeze lozinci împotriva majorității PSD-ALDE și împotriva liderului PSD Liviu Dragnea.

La scurt timp protestatarii au fost interpelați de jandarmi care le-au cerut să prezinte autorizația pentru protest explicându-le că pentru astfel de acțiuni este nevoie de autorizare.

Protestatarii au susținut că se vor manifesta civilizat și că vor fi prezenți în același loc și când Guvernul actual va fi înlăturat și că și atunci se vor comporta civilizat.

Unii dintre participanți la protest erau nelămuriți în ceea ce privește autorizarea pentru protest în condițiile în care acestea au fost anunțate la televiziuni și au considerat că aceste anunțuri au fost suficiente.

Jandarmii le-au transmis că autorizația este necesară pentru protecția lor, mai ales că pot să existe grupări care nu sunt de acord cu pozițiile lor și atunci să existe riscul unor altercații, dar unii dintre protestatari au răspuns că nu are cine să nu fie de acord cu cererile lor, iar dacă nu li se permite acest mod de manifestare pentru a-și exprima nemulțumirea, atunci vor protesta în timp ce se vor plimba prin zonă.

Protestatarii au continuat apoi să scandeze, cu mai multă forță, lozinci ca „ALDE și PSD- aceeași mizerie”, „PSD-Ciuma roșie”, sau „Dragnea nu uita, că Suceava nu-i a ta!”, dar și un apel către ceilalți suceveni să participe la proteste: „Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!”

Prin protestele din țară se cere retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.


Intră acum și în grupul de