Sucevenii vor reluarea programului de monitorizare a starii de sanatate


Intră acum și în grupul de

Persoanele care nu au primit talonul securizat în luna de nastere, în intervalul iulie 2007 – iunie 2008, pot verifica la CAS Suceava daca acesta nu a fost returnat de Oficiul Central Bucuresti catre CAS Suceava, precizeaza conducerea CAS Suceava. Aceasta tine sa sublinieze ca Programul National de evaluare a starii de sanatate a început în luna iulie 2007, distribuirea directa de catre oficiile postale a taloanelor catre populatie, în luna de nastere, s-a efectuat în intervalul iulie 2007-iunie 2008, iar fiecare persoana primeste doar un talon în cadrul acestui program. „Facem aceasta precizare deoarece un numar mare de persoane, nascute în lunile iulie si august, care au fost deja evaluate pe baza talonului primit anul trecut, se adreseaza CAS solicitând un al doilea talon” a precizat directorul interimar al CAS Suceava Michaela Pelepco.

Aceasta precizeaza ca taloanele care nu au fost înmânate beneficiarilor -pentru persoanele care nu au fost gasite la domiciliu, care nu le-au ridicat de la oficiile postale sau si-au schimbat domiciliul – au fost returnate la Oficiul Postal Central Bucuresti, care le transmite Casei de Asigurari de Sanatate Suceava.

„Pâna la aceasta data avem înregistrate un numar de 54.856 taloane returnate care, la nivelul institutiei noastre sunt scanate si înregistrate pe baza codurilor numerice personale (CNP) si sunt înaintate persoanelor care le solicita. Din taloanele existente la sediul CAS, pâna la aceasta data, un numar de 3.000 taloane au fost înaintate persoanelor care le-au solicitat” precizeaza seful CAS Suceava.

Conducerea CAS Suceava, roaga sucevenii, pentru buna desfasurare a Programului National de evaluare a starii de sanatate a populatiei, ca cei ce nu au primit talonul securizat în luna în care sunt nascute sa depuna la sediul CAS Suceava  o sesizare în acest sens, însotita de o copie dupa CI/BI. „La nivelul institutiei noastre se va verifica existenta acestor taloane si le vom elibera, pe loc, persoanelor în cauza care se vor putea adresa medicului de familie.  De asemenea, persoanele care nu au primit la domiciliu taloanele, pot verifica pe site-ul CAS Suceava www.cassv.ro, introducând codul numeric personal (CNP) daca talonul este la sediul institutiei noastre, de unde îl poate ridica cu o copie a buletinului de identitate (sau certificat de nastere, pt. copii)” spune Michaela Pelepco.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor din judet, care nu au primit la domiciliu talonul securizat, salariatul CAS Suceava care se deplaseaza în teritoriu pentru a încasa contributiile la fondul de sanatate al persoanelor fizice, preia cererile solicitantilor si le elibereaza talonul. Cererile sunt preluate dupa ce salariatul CAS verifica în baza de date cu taloanele returnate pe care o are la dispozitie, daca talonul este la sediul institutiei noastre, iar la urmatoarea deplasare a angajatului CAS vor fi eliberate taloanele.

Angajatul CAS Suceava se deplaseaza, între orele 9.00-13.00, în fiecare saptamâna, luni la casieria Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, marti si miercuri la Spitalul Municipal Radauti si vineri la Policlinica Municipala Falticeni.  

În conformitate cu legislatia în vigoare (HGR nr.357/2008 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate în anul 2008), taloanele securizate din cadrul Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei pot fi  utilizate pâna la data de 31 decembrie 2008.


Intră acum și în grupul de