Procentul de persoane cu risc de imbolnavire pentru diverse boli depistate prin programul national de sanatate, in scadere


Intră acum și în grupul de

Daca în lunile anterioare procentul persoanelor cu risc de îmbolnavire pentru diverse boli depistate prin programul national de sanatate era de peste 30 la suta, acesta a înregistrat o scadere pentru luna iulie, sub 25 la suta. Astfel, purtatorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Salagean precizeaza ca, prin derularea Programului National de evaluare a starii de sanatate a populatiei, în luna iulie a.c. un numar de 12.454 persoane au fost evaluate de medicii de familie, dintre care 9.741 persoane asigurate si 2.713 persoane neasigurate.

Din totalul persoanelor examinate în perioada mentionata, un numar de 3.057 au fost depistate cu risc de îmbolnavire pentru diverse boli, reprezentând un procent de   24,5 % din populatia evaluata. Persoanele au fost identificate cu risc de îmbolnavire pentru una, doua sau mai multe boli, astfel: pentru diabet zaharat – 2.713 cazuri; pentru boli cardiovasculare – 326 cazuri; pentru cancer uterin – 106 cazuri; pentru cancer de sân – 70 cazuri; pentru cancer colorectal – 42 cazuri; pentru cancer de col uterin – 33 cazuri; pentru boala renala cronica – 8 cazuri; pentru osteoporoza – 4 cazuri.

Pentru serviciile raportate în aceasta perioada medicii de familie vor primi, aferent acestui program 193.037 lei, iar furnizorii de servicii medicale paraclinice 428.389 lei, fiind efectuate 70.068 investigatii paraclinice. 


Intră acum și în grupul de