Amenda de 30.000 lei pentru firma bistriteana a carei cisterna cu bitum s-a rasturnat la Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a anuntat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca societatea THEA DEBT  EXPERT SRL din Josenii Bârgaului – judetul Bistrita Nasaud, cu punct de lucru la Bacau, cea careia îi apartine cisterna cu bitum ce s-a rasturnat în dimineata zilei de 16 august, pe DN 17 în zona Poiana Stampei, a fost sanctionata cu 30.000 lei. „În urma rasturnarii cisternei s-au raspândit 15 tone de bitum pe o suprafata de cca 1000 mp, cu riscul de a ajunge în pârâul din zona, noroc ca primaria a intervenit cu un excavator si a facut un baraj din pamânt pentru a opri scurgerea. Firma avea obligatia de a asigura transportul în bune conditii”, a declarat Constantin Harasim. Acesta a precizat ca firma bistriteana a contractat o firma de ecologizare, care a efectuat lucrari în acest sens în perimetrul unde s-a scurs bitumul, valoarea lucrarilor fiind de 10.000 lei.  

Reamintim ca, o cisterna încarcata cu bitum clocotit s-a rasturnat pe 16 august, la ora 08:13, într-o curba din comuna suceveana Poiana Stampei, din cauza vitezei. În urma accidentului, la fata locului s-a deplasat imediat Detasamentul de pompieri Vatra Dornei care a intervenit cu un echipaj de descarcerare si o autospeciala.

Potrivit ISU Suceava, la fata locului, garda de interventie a constatat ca o cisterna încarcata cu bitum, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, a intrat în balans si s-a rasturnat într-o curba.

Cisterna transporta spre Bacau bitum încalzit la 90 de grade Celsius, având 38 mc încarcatura. În urma rasturnarii, s-au deversat 15 mc de bitum fierbinte pe terenul de la marginea drumului.  

Pompierii au intervenit cu promptitudine asigurând zona prin sapaturi.

La fata locului s-a deplasat un buldoexcavator si un TAF pentru repunerea pe roti a cisternei.

Soferul cisternei, Marcel B., 22 de ani, a fost usor ranit si i s-au acordat îngrijiri medicale. 


Intră acum și în grupul de