Firma greceasca Aktor, amendata pentru incalcarea legislatiei de mediu


Intră acum și în grupul de

Firma greceasca Aktor, cea care modernizeaza o portiune a drumului DN 17 – între Poiana Stampei si Vatra Dornei – iesirea spre judetul Bistrita a fost sanctionata de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava cu o amenda de 30.000 lei pentru disfunctiile constatate, nerespectarea Legii protectiei mediului si lipsa autorizatiei de mediu pentru baza de productie de la Poiana Stampei.

Reamintim ca, în urma cu o saptamâna, în timp ce efectuau un control de fond privind verificarea traseelor turistice din judetul Suceava, comisarii suceveni ai Garzii de Mediu au constatat ca în perimetrul de lucru al firmei grecesti Aktor, existau deseuri de tot felul. „Pe marginea drumului, în zona adiacenta exista depozitari de tot felul de deseuri, terenul nu este înierbat si exista foarte mult praf. La baza lor de productie, unde se afla statia de asfalt, comisarii au vazut cum ies pulberi dintr-un ciclon, ceea ce demonstreaza ca nu are filtru. La tot pasul vezi fier vechi, cauciucuri, deseuri de tot felul depozitate direct pe pamânt. De asemenea, mai au si un depozit de filer neasigurat, neîmprejmuit, nu au silozuri pentru acesta, iar vântul îl împrastie în toate directiile”, a declarat atunci seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, adaugând ca „pâna la predarea tronsonului, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, firma greceasca este cea care raspunde de acest sector”.

Firmei Aktor i s-a pus în vedere sa obtina autorizatia de mediu pentru baza de productie de la Poiana Stampei, sa ecologizeze zona si sa umecteze pulberile din curtea bazei si de pe platforma.    


Intră acum și în grupul de