Soția preotului Petru Gavril, rănită grav în accidentul de la Cornu Luncii, a fost externată după 42 de zile de spitalizare


Intră acum și în grupul de

Soţia preotului Petru Gavril, Maria, care a fost rănită grav în accidentul rutier produs în Cornu Luncii, a fost externată, luni, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după 42 de zile de spitalizare.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul primar Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preoteasa Maria Gavril a părăsit, luni, spitalul după 42 de zile de spitalizare, pacienta fiind internată în secţia ATI timp de 32 de zile din totalul celor petrecute în spital.

El a explicat că pacienta a petrecut mai mult timp în secţia ATI “nu pentru că tot timpul  starea ei ar fi necesitat o terapie intensivă”, ci pentru a fi protejată “de un aflux prea mare de vizitatori, care ar fi putut să aducă germeni patologici” şi pentru a evita apariţia unor complicaţii.

“Din fericire, a ieşit fără complicaţii majore, în afară de, evident, sechelele sufleteşti, care vor necesita luni şi ani de reparare. Din punct de vedere medical a fost un succes, pentru că la stadiul la care venise dumneaei şi leziunile pe care le prezenta, putem spune că a fost un miracol în prag de sărbători, aşa cum ne aflăm acum, ca să poată pleca acasă la cei doi copii rămaşi”, a mai spus Ardeleanu.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de