Peste 250 de polițiști suceveni vor fi zilnic la datorie, în minivacanța de Ziua Națională a României

În minivacanța de Ziua Națională a României, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, peste 250 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

 

De asemenea, în fiecare zi, 50 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier.

„Atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să îşi echipeze autovehiculele corespunzător, cu anvelope de iarnă şi să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră. În cazul unor căderi masive de zăpadă, rugăm participanţii la trafic să respecte cu stricteţe semnalele poliţistului rutier, echipajele de poliţie acordând sprijin utilajelor de deszăpezire şi facilitând intervenţia acestora  pentru a avea o intervenţie cât mai eficientă”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

Poliția Suceava a menționat că peste 90 de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe, dar şi în mediul rural şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.

Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatul radar laser TrueCam va fi utilizat şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

„Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială”, a mai arătat sursa citată.

 

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!

– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi în special, a pneurilor, a gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!

– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

DRUM BUN ŞI SĂRBĂTORI DE ZIUA NAŢINALĂ ÎN SIGURANŢĂ!