Acasă Actualitate Contractul de 4,9 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei...

Contractul de 4,9 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei va fi semnat marți. Flutur: Se soluționează, după zeci de ani, una din principalele probleme ale dornenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele în exercițiu al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Flutur, a anunțat că, marți după amiaza, va fi semnat contractul de 4,9 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei.

Flutur a spus că acest proiect de restaurare este finanțat cu fonduri ale Uniunii Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și că a reprezentat una din principalele probleme ale dornenilor.

El a mai declarat că va fi prezent la semnarea acestui contract, la Vatra Dornei.

La semnarea contractului va participa IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ca reprezentant al beneficiarului investiției.

Gheorghe Flutur a mulțumit reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care au reușit să elaboreze acest proiect pentru ca „o pată pe urbanismul dornean” să dispară.



El a menționat că în clădirea ce va fi restaurată va funcționa un muzeu.

„Se soluționează, după zeci de ani, o problemă importantă a dornenilor”, a spus Flutur.

Cazinoul din Vatra Dornei a fost inaugurat în anul 1899 an în care a intrat în circuitul european. După 11 iunie 1948, cazinoul dornean a devenit club muncitoresc, iar din 2004 a fost transferat, prin Hotărâre de Guvern, în proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților  ca parte a proprietăților pe care le-a deținut Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version