Consilierii județeni suceveni au inaugurat sistemul electronic de vot, iar primul vot a fost unanimitate. Flutur, în glumă: Dacă știam, introduceam sistemul mai repede


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni suceveni au inaugurat, miercuri, în ședința Consiliului Județean din luna noiembrie, sistemul de vot electronic care a fost implementat odată cu modernizarea sălii de ședințe „Bucovina” care a fost inaugurată marți, de Ziua Bucovinei.

Pentru implementarea noului sistem de vot, consilierii județeni au votat, prin ridicare de mână, modificarea regulamentului de funcționare a ședințelor, prin care se adaugă posibilitatea ca votul să se exprime electronic, fiind menținută și posibilitatea exprimării votului prin ridicarea mâinii, în condițiile în care sistemul electronic are probleme de funcționare.

După adoptarea modificărilor, consilierii județeni au dat primul vot unui proiect de hotărâre folosind noul sistem, iar rezultatul a fost unanimitate, ceea ce l-a determinat pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să glumească și să spună că dacă știa că va fi unanimitate cu acest nou sistem îl introducea mai repede.

Cu noul sistem de vot consilierii județeni se autentifică folosind un card personalizat prin care se constată și prezența la ședințe, dar și cum a votat fiecare fără să mai fie nevoie ca secretariatul tehnic al ședinței să numere fiecare mână ridicată, situație care a generat, nu de puține ori, probleme privind aprobarea sau respingerea unor proiecte de hotărâre.

Modenizarea sălii de ședință a Consiliului Județean Suceava l-a făcut pe consilierul județean Dorel Guliciuc să spună că se simte în 2017 și nu în 1997 sau chiar 1987 ținând cont că a fost schimbat și mobilierul care era în această sală din perioada regimului comunist.


Intră acum și în grupul de