Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a evocat, miercuri, în Parlament, Unirea Bucovinei cu Țara și a cerut parlamentarilor să nu uite că înaintea Marii Uniri a existat o unire a Bucovinei cu Moldova și Țara Românescă.

„Acum 99 de ani, pe 28 noiembrie, cu trei zile înainte de Marea Unire de la 1 decembrie 1918, a mai fost o unire, mai mică ce-i drept, prin care cetățenii care locuiau în Bucovina au hotărât să-și ia destinul în mâini, să plece din Imperiul Austro-Ungar și să se unească cu Moldova și Țara Românească”, a spus Băișanu în plenul Parlamentului.

El a amintit că marți, în 28 noiembrie, a fost Ziua Bucovinei după ce în 2015 a înaintat un proiect de lege privind instituirea acestei aniversări, iar Parlamentul a adoptat legea.

„Asta înseamnă un gest de înțelegere, un gest de respect față de o zonă istorică și geografică de o mare importanță pentru România. Aș vrea să nu uităm la Centenarul Marii Uniri, că a mai existat o unire, a Bucovinei cu Moldova și Țara Românească”, a spus Băișanu.

El a mai spus că unirea trebuie să însemne investiții în toate domeniile și în special în infrastructură.

„Pentru mine cel puțin și cred că pentru toți, unire înseamnă investiții în cultură, sănătate, educație și nu în ultimul rând în infrastructură, în posibilitatea ca fiecare român, indiferent de zona istorică în care se află să se poată deplasa cu rapiditate atât în interes personal cât și în inters economic, turistic sau medical”, a spus Alexandru Băișanu în Parlament.


Intră acum și în grupul de