Poliția recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită la volan în condițiile atenționărilor meteorologilor de vreme rea

Centrul Infotrafic din Poliția Română a transmis, joi dimineața, o recomandare șoferilor să manifeste prudență sporită la volan în această perioadă când meteorologii au emis atenționări de vreme rea.

„Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru astăzi o informare şi o atenţionare de vreme rea pentru numeroase zone ale ţării, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze despre prognoza meteorologică şi starea drumurilor pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul călătoriei să manifeste prudenţă sporită la volan şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere”, atenționează Poliția Română.

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineața o atenționare cod galben pentru zona joasă a județului Suceava până la ora 11:00 vizând ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Meteorologii notează că fenomenul se va manifesta pe drumurile naționale și județene, inclusiv pe drumul european E 85.

ANM a emis și o informare meteorologică valabilă până vineri dimineața.

Conform acestei atenționări, la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la  60…70 km/h.

      În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.