Cod galben de ninsoare în județul Suceava din noaptea de vineri spre sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un cod galben de ninsoare pentru județul Suceava care intră în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit ANM, codul galben este valabil de sâmbătă dimineața de la ora 1:00 și va fi valabil până la ora 13:00.

În acest interval se vor semnala predominant ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte.

În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte, notează ANM.

Totodată, ANM a emis și o informare meteorologică valabilă de vineri la ora 21:00 până sâmbătă la ora 18:00 când se așteaptă ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.

În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

 

loading...