Fotbal : Mafia pariurilor a ordonat stingerea nocturnei la Iasi?!


Intră acum și în grupul de

Desi nu acumulase niciun punct în primele patru etape ale Ligii I, Poli Iasi era favorita în partida cu Farul Constanta. Cel putin, asa reiese din numarul foarte mare de pariuri pe victoria moldovenilor. Astfel, problemele cu nocturna din Copou, care au dus la nedisputarea partidei, a nascut o serie de ipoteze socante, una dintre ele fiind aceea ca agentiile de pariuri au legatura cu acest eveniment.
Initial, iesenii aveau o cota mai mare de 2/1 pentru o victorie, însa mizele tot mai mari jucate pe succesul formatiei lui Ionut Popa, i-au facut pe sefii caselor de pariuri sa scada cota moldovenilor. În ziua meciului, la unele case, partida a fost blocata, în timp ce la altele, Poli Iasi era cotata cu sanse mari de a câstiga, cotele variind între 1,3-1,4/1, informeaza cotidianul Gardianul. Astfel, agentiile de specialitate aveau tot interesul ca jocul sa nu se dispute, si par a avea legatura cu stingerea nocturnei de pe Emil Alexandrescu. Ipoteza este alimentata si de faptul ca lumina s-a stins la intrarea echipelor pe teren, pentru ca la trei minute dupa fluierul final al arbitrului Istvan Kovacs, aceasta sa se reaprinda.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, da vina pe firma care trebuia sa supravegheze instalatia de nocturna si anunta ca va sesiza Parchetul în aceasta problema, în timp ce reprezentantii acesteia se disculpa, negând totodata orice legaturi cu agentiile de pariuri. „A fost un defect de joasa tensiune”, a explicat directorul de exploatare a E-ON Moldova Distributie Iasi, Lucian Luca. Pâna la finalizarea anchetei în acest caz, Consiliul Local se va reuni pentru a discuta pe marginea evenimentului, dar si a debutului dezastruos de sezon al echipei lui Ionut Popa.


Intră acum și în grupul de