Sportivii care au participat la Olimpiada de la Beijing au fost decorati de Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Presedintele Traian Basescu i-a invitat ieri, la Palatul Cotroceni, pe sportivii care au participat la Olimpiada de la Beijing. Printre acestia s-au numarat si atleta legitimata la CSM Suceava, Cristina Casandra precum si arcasul radautean, Alexandru Bodnar. Delegatia României s-a întors marti din China, cu un palmares de opt medalii, din care patru de aur, una de argint si trei de bronz.

      Medaliatii de la Olimpiada au fost decorati de seful statului, într-o ceremonie ce a început la ora 11. Presedintele s-a întâlnit cu toata delegatia României, nu numai cu sportivii care au câstigat medalii.

      Tot ieri, delegatia olimpicilor români a ajuns si la Palatul Victoria. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a întâlnit cu medaliatii români de la Jocurile Olimpice si le-a promis acestora ca efortul lor va fi recompensat, anuntând oficial dublarea recompenselor pentru performantele reusite la Beijing, suma totala alocata premierii depasind cinci milioane de euro.

      Prezent la ceremonia de la Palatul Victoria, Octavian Belu a declarat ca rezultatale obtinute la JO 2008 se afla “undeva între sperante si posibilitati”. “Daca unele federatii au obtinut prin aceste rezultate linistea continuarii muncii, ceilalti trebuie sa o ia de la capat si sa înceapa munca”, a spus fostul antrenor al lotului national de gimnastica.   


Intră acum și în grupul de